Kurven
ALTID solide priser! NYHED – 24 timers levering | 365 dage om året!
Husker-du-at-rengøre-din-skærm-1

Husker du at rengøre din mobil?

Husker du at rengøre din mobil?

Der er rigtig mange der glemmer at rengøre deres mobil regelmæssigt. Mange tænker ikke over, hvor mange bakterier der egentlig gemmer sig på overfladen af telefonen. Du har sikkert, som så mange andre, din telefon med dig overalt – måske også med på toilettet. Telefonen er derfor en sikker måde til at sprede et hav af bakterier.  

Nu hvor Coronaen har fundet vej til Danmark, og der stadig findes nye Corona tilfælde herhjemme efter genåbningen, er det vigtigt at man stadig sørger for at rengøre sine enheder, som man dagligt er i kontakt med. Især hvis andre også er i kontakt med disse enheder, da vi skal sørge for at stoppe smittespredningen. En mobiltelefon kan nemlig også være en smittespreder, da de bakterier du måtte have på hænderne, gives videre til mobilen når du gør brug af den i løbet af dagen. Du lægger måske ikke mærke til, hvor tit du egentlig rør ved din telefon, men i løbet af en dag snakker du sikkert i telefon, hvor telefonen jo er tæt på ansigtet. Måske dine børn også bruger din telefon engang imellem, og de spritter nok ikke lige hænderne af inden de låner den. Derfor er det super vigtigt at rengøre sin telefon – ikke blot nu her hvor der er tale om Corona, men også i fremtiden, hvor det gælder om at forebygge og undgå flere udbrud. 

Myndighederne har lavet guidelines til, hvordan vi skal vaske vores hænder og hvordan vi bedst muligt rengør i hjemmet, men hvad med telefonen og andre enheder?

Du får svaret på, hvordan du kan rengøre din telefon og andre touch enheder lige her!

Gør aldrig dette!

Du må aldrig bruge børster, skuresvampe eller lignende når du renser din telefon! Derudover må du ikke bruge antibakterielle gels og vaskemidler, som ikke er beregnet til det! Når først du begynder at skrubbe og børste telefonen ridser du den nemt, og samtidig risikerer du at fjerne den fedt- og smudsafvisende belægning der findes på moderne smartphones. 

Hvis du anvender gels eller anden væske der ikke er beregnet til skærmrens, risikerer du at væsken siver ned i telefonen. Herved øges risikoen for software-skader. Brug heller ikke luftspraydåser, ammoniak, vinduesrens og lignende.

Sådan renser du din mobil korrekt

Som så meget andet, så er der flere måder at rense sin telefon på, og normalvis ville nedenstående råd være gode til almindelig rengøring af ens mobiltelefon:

1) Til let snavs på hardware (uden desinfektion): 
Brug blot en tør microfiberklud og fjern let støv og snavs fra telefonens overflade. En microfiberklud kan du købe i de fleste dagligvarebutikker. 

2) Til markant snavs på hardware (med desinfektion): 
Hvis din telefon er lidt mere snavset, kan du bruge en microfiberklud med lidt computer-rens eller sprit (meget lidt!) på kluden. Det er vigtigt, at du kun bruger meget lidt. Kluden skal næsten være tør, men bare have essensen af sprit. Herefter kan du begynde at rense din telefon med microfiberkluden.

Ovenstående råd kan være gode, hvis det udelukkende er dig selv der bruger din mobiltelefon. Men hvis andre, på f.eks. en arbejdsplads, gør brug af samme enhed, så er det vigtigt at spritte af. Derfor kan man med fordel benytte sig af 70% isopropylalkohol og en blød mikrofiberklud eller desinfektionsservietter.
Det er vigtigt at man undgår fugt i enhedens åbninger, og derfor anbefales det at man gør brug af en meget lille dosering, så man har en næsten tør klud!

Hvad med coveret?

Det er også en god idé at rengøre coveret samtidig med at du rengør din mobiltelefon. Når du tager telefonen ud af coveret, vil du måske kunne se det snavs der med tiden er smuttet ind under telefonen. Når du skal rengøre dit cover, kan du godt være lidt mere “hårdfør”, da der nu ikke er noget elektronik i coveret. Men du skal dog passe lidt på, så du ikke skrubber farve og belægning af coveret! Brug din sunde fornuft og tør coveret godt af inden du sætter telefonen tilbage. På den måde undgår du fugt under telefonen og i værste fald i telefonens åbninger.

Skriv et svar
Gratis fragt over 399 kr.

Køb for 399 kr og derover for gratis fragt!

Nem 30 dages ombytning

Vi ombytter din vare i de første 30 dage.

Lyn-hurtig levering

24-timers 365 levering på alle lagervarer!

Sikker Ehandel online

Hos os handler du sikkert!

Vis alle resultater