Vi benytter stadig mere vores smartphones i hverdagens alle aspekter. Dette øget brug betyder et større strømforbrug. Nutidens smartphones kommer med formidable batterier på omkring 5000 mAh (milliampere-timer), som i teorien burde være tilstrækkelige til at holde dem i drift hele dagen, ikke? I dette blogindlæg deler vi vores personlige oplevelser med batterilevetid, indvirkningen af intensiv brug på opladningsstikket, og vi tilbyder nogle nyttige tips til dig, der er en storforbruger af din smartphone.
Hvis du som os bruger din telefon til mere end bare at ringe og skrive sms’er, og det tænker vi, at du gør, så kender du også til problemet med, at batteriet synes at aflade alt for hurtigt. Det kan bl.a. være, at du er, eller har været, med på Pokémon Go-vognen og så ved du, at lige pludselig er der ikke mere strøm på telefonen, for du behøver ikke at spille i længere tid end et par timer og så er du løbet tør for strøm. Efter Pokémon Go kom ud og hurtigt blev populært, så kom der også hurtigt et marked for powerbanks.
På trods af powerbanks, især de tidligere versioner, der ikke holdt strøm i lang tid, er det nødvendigt at oplade sin smartphone mere end en gang om dagen. Dette er hårdt for telefonens opladerstik. Her er en lille fortælling fra det virkelige liv. Artiklens forfatter, en ivrig Pokémon Go-spiller, tilbragte flere timer hver dag på spillet. Som konsekvens skulle hans smartphone oplades flere gange dagligt. Efterhånden blev opladerstikket løsere og løsere, til det punkt, hvor smartphone kun kunne oplades, hvis kablet var indført i den præcise vinkel, hvilket ikke er holdbart.
I og med at stikket blev dårligere og dårligere, så nåede den til sidst et punkt, hvor det simpelthen gav op og så stod forfatteren uden nogen mulighed for at oplade sin telefon, hvilket er et kæmpe problem for alle, der bruger deres telefoner i dagligdagen. Det endte med, at han måtte købe en trådløs oplader, for det var enten det, en ny telefon eller et nyt opladerstik og for at få sådan et, skulle skærmen skiftes, da den var revnet, fordi han ikke havde et mobilcover med skærmbeskyttelse. Det havde været en dyr fornøjelse, så en trådløs oplader var den billigste løsning.
Alle highend telefoner kommer med hurtigladning, hvor telefonen kan lades fuldt op på meget kort tid og forfatteren frygtede, at han nu skulle gå på kompromis, efter at han var nødsaget til at benytte en trådløs oplader. Det viste sig dog, at denne frygt ikke var begrundet; selv med en trådløs oplader kunne telefonen lades helt op på under 2 timer, hvilket kun var en halv time langsommere end før. Den trådløse oplader kunne også tilsluttes powerbanken, så det var muligt at tage den med ud, når der skulle spilles Pokémon Go.
Forfatteren har sidenhen fået sig en ny telefon, en Samsung Galaxy S20 FE, og han har naturligvis husket et cover med skærmbeskyttelse til den denne gang. Selvom opladerstikket virker upåklageligt, så står der stadigt en trådløs oplader på natbordet, der flittigt bliver brugt for at skåne opladerstikket, så det holder i længere tid.
Når du nu skal have dig en trådløs oplader, så er der nogle ting, der er meget vigtige at vide, for der er stor forskel på trådløse opladere, da livet bare ikke skal være nemt. Der er trådløse opladere i forskellige designs, i forskellig styrke og til forskellige formål, så vi vil prøve at gøre det lidt nemmere for dig at vælge.
Vi mener, at det er vigtigst at finde en kraftig trådløs oplader med høj effekt, der hurtigt kan oplade din telefon. De bedste trådløse opladere er disse Qi-opladere, men disse kommer også i flere varianter. En effekt på 5W kan sagtens oplade din telefon, men det går ikke just hurtigt. Vi anbefaler at du får en trådløs oplader med en effekt på minimum 10W, gerne 15W, der understøtter din telefons version af hurtigladning; f.eks. fast charge, quick charge, osv.
Udover den trådløse opladers effekt, så skal du også tænke på, hvor du kommer til at bruge den. Vi her på kontoret er ofte på længere køreture og her er en trådløs oplader til bil ideel. Med en trådløs oplader til din bil får du en to-i-en løsning, hvor du har både holder og oplader i én.
i hvert fald, så føler vi, at det er en rigtig god idé at skaffe sig en trådløs oplader. Det behøver ikke være noget, der skal erstatte opladning med ledning helt, da det oftest bare er hurtigere, men trådløs opladning er et godt supplement, så du undgår unødvendig slid på din telefon, der i sidste ende kan komme til at koste dig dyrt.
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.